47-годишният Емилиян Борисов от кюстендилското село Лозно получи ефективна присъда от 5 месеца лишаване от свобода, след като се закани по телефона на приятелката си. Емилиян е познат с ревнивия си нрав, преди 7 години той излезе от затвора, където лежа за убийството на съпругата си. Мъжът уби половинката си с чук за пържоли, а инцидентът тогава потресе цял Кюстендил. Той остана в затвора 16 години и бе освободен предсрочно.

„Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците на споразумението и ги приемам. Доброволно подписах споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред”, заяви Емилиян по повод новата си присъда, съобщава "Струма.бг"

Случаят е от 12 юни тази година, тогава от дома си в с. Лозно на ул.”Даскал Димитрий“ №1 Емилиян се обадил по телефона и се е заканил на приятелката си Неделина. Той й се разкрещял: „Ще дойда в работата и ще те заколя, к…во, ще те убия, ще те разчленя!“.

Според магистратите престъплението е по чл.144, ал.3 от НК, поради което обвиняемият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. С присъдата месеците, прекарани в ареста, ще му бъдат приспаднати. Така че ревнивецът излиза още тази седмица на свобода.

Емилиян Борисов убил съпругата си Венера през декември 2001 година. До свадата се стига след пиянски запой в „Домби бар”. Емилиян не пощадил и собствената си майка Живка, която също пребил. Двете жени са приети по спешност. Венера не успява да надживее зверския побой, който впечатлил и дълго практикуващи медици в областния град. Младата жена на няколко пъти си събирала багажа, за да се върне при родителите си. От брака имали две малки деца. Емилиян се занимавал с кражби, след като се върнал от гурбет във Франция.