За улеснение на трафика по път II-86 Асеновград - Смолян днес и утре се спира обрушването на скатовете по участъка, който в момента се ремонтира на територията на област Смолян.

Обрушването на скатовете и поставянето на мрежи по път II-86 Асеновград - Смолян, между 53-ти и 74-ти километър, ще се извършва от понеделник до петък и трафикът ще се пропуска на интервали. Движението ще се спира за време от 15 до 30 минути за разчистване на пътното платно от падналия скален материал.

Преминаването по участъка се регулира с необходимите пътни знаци, маркировка и сигналисти, скоростта е ограничена до 40 км/ч. Очаква се обрушването на скатовете да продължи до края на август.

Път II-86 Асеновград - Смолян се рехабилитира по "Транзитни пътища V" - лот 14.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.