История, подобна на приказка, се е разиграла преди седмица край село Буково, Първомайско. Възрастна жена се е спасила на косъм от смъртта, след като посред бял ден е била нападнала от ...вълк, разказва ловецът Георги Котларов.  Сутринта тя излязла с овцете и докато пасяла животните, хищникът я нападнал в гръб. Съборил я на земята и започнал да я хапе. Бабата се ризпищяла, опитвайки се да се спаси. Заедно със стадото имало три кучета, но те не се намесили. На помощ обаче се притекла кравата, която започнала да боде вълка с рогата и да го рита, съобщава trafficnews.bg

В същото време жената успяла да се измъкне и въпреки, че е на 62 години тя успяла да се покатери на един дъб. Вълкът седнал под дървото и зачакал да слезе. Жената обаче продължила да вика и хора от селото се притекли на помощ. Вълкът избягал, а бабата била откарана в болница, където лекарите обработили раните й. "Тя трепереше от страх, беше цялата нахапана" разказва синът й. . 

Набезите от вълци са се превърнали в ежедневие за хората от селата Буково, Искра и Брягово. През последната година са разкъсани над 300 овце. Местните хора разчитат на ловните дружинки, но засега без успех. "Вълкът е хитро животно. От години наблюдавам какво прави. Те обикалят около стадата и след месец два кучетата вече са свикнали с него и даже ходят да си играят. Понякога се прави на умрял и дори коня ходи да го души. Наскоро видях с очите си как вълк отделя 5-6 овце от стадото и ги подкарва към балкана" , разказва местен животновъд, чието стадо за една година от 300 овце се е стопило на 150. 

Още за патилата на местните и мерките , които взема кмета на селото гледайте във видеорепортажа на Hobby.tv: