След огромните разкрития за допингиране в руската лека атлетика, новото ръководство на Международната атлетическа асоциация (IAAF) обяви, че ще разследва и световните рекорди на китайски атлети от близкото минало. IAAF ще проверява дали има истина в твърденията, че китайските бегачки в началото на 90-те са употребявали забранени вещества. В онези години атлетките от народната република изглеждаха като програмирани машини и поразяваха световните рекорди в дългите бягания. Причина за инициираната проверка стана изтекло в медиите писмо на елитните китайски атлетки, отпреди 20 г. От него става ясно, че още тогава състезателките са реагирали и написали признание до китайския журналист Юй Чжао, в което разказват за системно използване на допинг в тренировъчния процес на комунистическата държава. Под скандалните разкритията са се подписали общо 10 атлетки, в това число и Ван Цзюнся, която все още държи световните рекорди на 3000 и 10 000 метра. В по-дългата дистанция никоя  друга атлетка не се доближавала на по-малко от 20 секунди от върховото постижение, записано преди 22 години на Китайските народни игри в Пекин. В писмото, за което става ясно едва сега, се твърди, че лекоатлетките са се стараели да не използват допинг, но треньорът на групата им е правел инжекциите.
 
„Ние сме хора, а не животни. Много години нас ни заставяха да пием забранени препарати в огромни дози. Ние изпитваме сложни чувства и съжаление сега, когато разкриваме за делата на нашия треньор Цзюнжен Ма. Ние много се безпокоим за това, че ще навредим на славата на нашата страна и ще сринем ценностите на нашите медали, заради които така усърдно работехме”, се казва в писмото.
През 90-те години треньорът Ма изуми света, като твърдеше, че атлетките му били толкова мощни, защото пиели кръв от костенурки. Коментирай