"Обади ми се да си честитим Нова година. Той беше толкова щастлив. Той е човек, който обича да помага. За държавата ще е голяма загуба", заяви човекът, който последно се е чул по телефона с разстреляния бизнесмен Петър Христов - Яков Джераси в ефира на NOVA.

Разговорът между двамата е бил около 25 минути преди показното убийство – в 9:41 часа показва телефонът на Джераси.
 
За престъплението мъжът разбира от секретарката си. "Веднага се обадих в канцеларията на Петър - никой не ми вдигна. После на дъщеря му, но когато не ми вдигнаха и двете места, се появиха съмнения, че той е жертвата.

Петър правеше много точен бизнес. Не му е минавало през главата, че някой ще има нещо към него. Той нямаше охрана, само шофьор. Точно на Петър, имаше толкова много мижитурки тука...“, коментира още Джераси.
 
"Главният секретар на МВР трябва да попита себе си какво точно става. И да си намери правилните следователи. Ние искаме да знаем кой е извършил поръчката, защото сме ядосани“, казва още близкият на разстреляния бизнесмен.

"Имаше едно наводнение в Мизия. Петър беше първият, който замина за там боядиса училищата, нахрани децата. Не знам какво се говори, но той беше добър“, посочва още той.