Около 600 човека от Карлово, Сопот и съседните села са се събрали на Подбалканския път София-Бургас в града на Вазов. Те ще блокират подбалканската линия за около половин час, а след това с шествие - пеша и с автомобили ще потеглят за Карлово.
 

Пред БЛИЦ организаторите на протеста коментираха че недоволството им в никакъв случай няма политическа насоченост, че зад гърба им не стои никой подстрекател и че искат по-ниски цени на горивата, на гражданската отговорност, и по-добър живот.
 
„Живея със 700 лв. на месец заплата. Как да си позволя да платя на старата си кола, защото не мога да си позволя да си купя нова, това, което предвижда и иска държавата“, заяви протестиращ. Сопотският майстор Никола Пингелов дойде с плакат срещу високите цени в България, който беше закачен на дървена пръчка. „Тя нарочно е неокастрена, защото някои политици в България трябва да опитат тази пръчка“, коментира пред БЛИЦ Пингелов.
 
Очаква се блокадата на пътя да започне всеки момент. Протестиращите се заканиха, че ако исканията – техните и на хората от цялата страна, не бъдат чути, че ще се организират в национален протест и ще блокират София.
 
Развяват се национални знамена, много родители са довели децата си. Звучат патриотични песни.