Далеч по-скромно мина втората протестна неделя в цялата страна. Общо 3200 са били митингуващите, обяви снощи шефът на националната полиция Христо Терзийски. Те излезли с 1725 автомобила в различните градове. Малко над 130 души преброиха унифорените в София. До късния следобед край парламента групата бе между 20 и 50. После шествието леко набъбна и за кратко бе блокиран Орлов мост. Най-отрано в блокада се оказа Бургас - 200 коли задръстиха входа и изхода на града от север близо до магистрала “Тракия”.

Някои бяха надули песни на Слави Трифонов и развяваха трибагреници. Вечерта преди автопохода единият от организаторите му - модераторът на “Шофьори Бургас” Мартин Пенчев, официално се отказа от протеста с видеобръщение по фейсбук. Той е управител на фирма на Господин Русев - племенник на бизнесмена и червен общински съветник Бенчо Бенчев, която е регистрирана на същия адрес в Бургас, където и фирмите на зърнения бос. “Тази нощ не съм спал и взех решение вследствие молбата на един човек, към когото, без да съм свързан политически, в един момент започнах да изпитват огромна отговорност. Няма как да докажа, че протестите в Бургас нямат общо с Бенчо Бенчев, но и няма да позволя да ползват мен, за да му вредят”, обясни мъжът. Солидарност с него обявиха и другите организатори - Иван Иванов и Светослав Танев, но вчера Танев пак бе в колоната.

На шествието се появи и Росинка Бъчварова, шефка на Националното сдружение на независимите търговци на горива Полицията попречи на протеста да излезе извън контрол, след като върна 50-ина души в колите им, тръгнали пеш към близкия квартал “Ветрен” да блокират с жива верига пътя дотам. По-късно обаче протестиращите блокираха пътя за Камено и прибиращите се в Бургас търсиха алтернативни машрути.  Много скромен бе протестът пред общината в Пловдив с искания от увеличение на пенсиите и заплатите през намаляване на цената на тока и ДДС на храните и лекарствата до оставка на правителството. Присъстващите твърдяха, че са се организирали във фейсбук.

Присъединиха се и двайсетина души от Пазарджик, други от тях тръгнаха към София. И част от пловдивчани поеха с коли към столицата с идея да се включат в национален митинг, а други направиха автопоход под тепетата. Участваха и таксита от 5 компании. Малобройни протести имаше и във Велинград и Панагюрище. За 20 минути кърджалийци блокираха пътя за Гърция през Маказа с шествие от 300 автомобила. Край спирка “Джебел” слязоха от колите и завзеха платната с викове “Оставка”.  Близо 2 часа продължи блокадата под дъжда на ГКПП Кулата Над 100 коли тръгнаха от Петрич и Сандански. Към 300 души се изсипаха на платното и спряха движението в двете посоки. Към 16 ч полицията след леки сблъсъци с протестиращите успя да ги изтласка. Пунктът край Гоце Делчев и пътят за Банско също за кратко бяха затворени в неделя. В Благоевград пък излязоха едва трийсетина души. От Хасково опитаха да блокират “Капитан Андреево”, там 15-ина били задържани заради липса на лични документи.