Задържаният за сексуално посегателство над 14-годишно момче 64-годишен фелдшер бе пуснат на свобода заради липса на доказателства. От прокуратурата обясниха пред bTV, че срещу възрастния пловдивчанин за момента няма достатъчно доказателства и затова той е освободен. Разследването продължава.

 

Припомняме, че в петък следобед след сигнал на майката на момчето бе арестуван фелдшерът Пламен Стоянов, който работи в  Центъра за Спешна помощ в Брацигово . Според събраните данни той е примамвал момчето в таванско помещение на кооперация в Брацигово, където извършвал блудствените действия.

 

„Получен е сигнал в районното управление в Пещера за това, че има събрани даннни, че въпросният мъж е извършил блудствени действия с непълнолетно лице”, уточни тогава говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

 

Местните жители също знаели за действията на фелдшера, но мълчали, докато майката на момчето не научила какво се случва.

 

Разследващите проверява дали Стоянов не е имал и други жертви, най-вече сред възпитаниците на Дома за деца лишени от родителска грижа в Брацигово. Междувременно по заповед на здравния министър Петър Москов той е бил незабавно уволнен от спешния център, след като в министерството получили информация за ареста и причините за него.

 

Пламен Стоянов е семеен, от Пловдив, наскоро станал дядо. Купил си апартамент в друга кооперация, за да не пътува всекидневно. Съседите му го описват като саможив и резервиран. Наскоро имал конфликт с комшиите си, тъй като категорично отказвал да допусне външни хора в дома си, за да бъде направено обследване и саниране на сградата./Марица.бг