„Уважаеми колеги от опозицията, добро утро. Сега, когато видяхте, че има алтернатива, се събудихте. Лошата новина е, че мотивите ви за нищо не стават и с тях никого няма да трогнете. Искам да приключи интригата с ДСБ. За атаките срещу десни министри не търсете нас. Вие доказахте, че работите чудесно заедно, когато искате да спирате реформи. Ако искате да махнете Москов, пак ще трябва с ГЕРБ да го направите. Не с нас, а с ГЕРБ. Колеги от ДПС, в политиката понякога ученикът надминава учителя си. Това, което правите днес е театър, който цели да замъгли нещо друго. Заедно провалихте съдебната реформа. Подкрепа от нас не търсете“, заяви в изказване  от парламентарната трибуна депутатът от РБ Радан Кънев.Днес депутатите обсъждат първия вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 2“ заради здравната политика на правителството

 Последваха 3 реплики – от лидерът на левицата Михаил Миков, от Семир Абумелих от ГЕРБ и от Тунчев Кърджалиев от ДПС.

„Г-н Кънев, ти явно си сънувал, че някой е търсил подкрепа от вас. Недейте вие да живеете с усещането, че някой ви кани. Вие сте ясна част от пагубната политика на здравеопазването от кабинета „Борисов“. Каквото и да кажете на хората, те трудно ще ви припознаят като опозиция“, заяви Миков.

Семир Абумелих обаче вдигна градуса на дебата. „Какъв беше смисълът на целия ви разговор сега, какво искахте да кажете. Ние от ГЕРБ какво точно правим. Работим анти здравеопазването, защото подкрепя вашия министър? Ма, вие чувате ли се какво приказвате? Вашият министър остана политически сирак, ние да го защитаваме тука. Не е на ГЕРБ тази политика. Съберете си депутатите и искам да чуя тука кой ще ги защити и как ще го защити. Съжалявам, днес разговорът трябваше да е технически. Може да има грешки, може да има фалове, но поне се върви в някаква посока“, развика се той.

„Не разбрах защо взехте думата, в подкрепата на г-н Абумелих говоря, в реплика към г-н Кънев. Вие трябва да боготворите политическа партия ГЕРБ, тя е ракетата носител, която ви води вас. В момента министър Москов се крепи не заради някакви смислени аргументи, че може да прави реформи, простата причина е, че той е покровителстван от Бойко Борисов. Когато обаче покровителствената ръка на премиера падне от неговата глава, и той си заминава“, категоричен бе Тунчев Кърджалиев.

„То наистина стана Добро утро“, отговори на всички Радан Кънев, отново във видимо добро настроение. „Говорих на БСП и ДПС, не знам защо се развълнувахте. Иначе е факт, че г-н Абумелих и г-н Кърджалиев говориха едно и също в репликите си и те говориха за някакви проблеми в мнозинството. Колеги от мнозинството, водете си разговорите помежду си, в мнозинството“, призова Радан Кънев. Таско Ерменков от столетницата мигом призова за спокойствие в зала, както и да се премине към нормален дебат.

Независимият депутат Лютви Местан коментира от парламентарната трибуна изказването на Радан Кънев и позицията, която зае лидерът на ДСБ. Той заяви, че днес ще подкрепи вота на недоверие. Той е категоричен, че днешното правителство не е стъпало на демократична основа и от него не могат да се очакват никакви демократични реформи. Според Местан управлението е загубило своята морална политическа легитимност. Независимият депутат е категоричен, че е доста странна позицията на Радан Кънев и ДСБ. Той се чуди как хем си срещу всички министри от кабинета, а защитаваш един от тях. . „След днешната позиция на колегите от ДСБ политическата сила и заряд на излизането им в опозиция вече е загубена“, каза още Лютви Местан.