Все още не можем да осъзнаем какво се случи. Това каза в студиото на bTV Иван Марков, училищен психолог от Националната финансово-стопанска гимназия в София, който заедно със свои колеги пострада при катастрофа с автобус в района на местността Крива Паланка в Македония. „Усетих как автобусът пада, чупене на стъкла. Усетих как колежката пада върху мен. Оттам нататък нямам спомен. Всичко беше на инстинкт. През счупените стъкла изваждахме ранените и ги слагахме на поляната. Слава богу, че нямаше изтичане на гориво и не лумна пожар. Това позволи всички, които бяха добре да излязат и да извадим пострадалите. Имаше паника, имаше заклещени хора, но в този момент всички ние си помагахме много. Голяма сплотеност показахме в този момент”, посочи той.

Шефът на туроператорската фирма, организирала екскурзията, д-р Георги Рачев също заяви, че мъжете от групата са оказали изключително голяма помощ след инцидента. По думите му шофьорът на рейса е почивал няколко дни, не е бил натоварен и затова го изпратили да прибере групата.

„Бяха няколко пъти на това мястото. Невероятно е защо автобусът е излязъл на това място на този прав участък”, посочи д-р Рачев.

„Всички служби си свършиха перфектно работата. Всички документи са налице и ще бъдат проверени”, каза още той и добави, че пътниците в автобуса са имали застраховки.