Повече от седмица цялата общественост е настръхнала срещу новата "Мис България" Тамара Георгиева. Социалните мрежи буквално врят и кипят, а коментарите са ясни, новата ни красавица на красотата не се харесва на никого.

Връх на наглостта беше и изказването на Георгиева и на организаторката на конкурса Ирина Папазова, че фотографът Валери Захов е направил непрофесионални снимки. От "Асоциацията на професионалните фотографи" мигновенно реагираха и пуснаха отворено писмо до медиите. 

Ето и какво пишат фотографите:

Позиция на "Асоциация на професионалните фотографи” по повод изказвания на победителката и организаторите на конкурса "Мис България”

"Асоциация на професионалните фотографи” заявява, че кадрите на колегата Валери Захов на победителката в конкурса "Мис България” Тамара Георгиева са репортажна фотография от събитието и като такава, при тях липсва редакция, режисура или софтуерна манипулация.

Снимките на Валери Захов показват реално събитие с реални участнички, такива, каквито са били в действителност пред публиката на живо в залата.

Приемаме всички нападки срущу майсторството на фотографа, от страна на победителката и организаторите на конкурса, като опити за отклоняване на вниманието на гневната общественост. АПФ категорично застава зад професионализма и гражданската позиция на Валери Захов.