Разкрито е тежко криминално престъпление - убийство на мъж, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Подробностите по случая ще станат ясни малко по-късно днес, когато МВР даде брифинг по темата. Очаква се на него да присъстват представители на Окръжна прокуратура и директора на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

По непотвърдена за сега от полицията информация става въпрос за случая на Йордан Асенов от Братаница. Той е в неизвестност от средата на декември.

Припомняме, че на 6-ти декември 44-годишният Йордан Асенов, популярен с прякора Гочето, отишъл с четири от децата си с каруца в имот, собственост на семейството на кмета на Братаница - Георги Спасов, намиращ се в землището на съседното село Ляхово. Имотът е бил засят с царевица и според най-голямото момиче, докато баща му брал царевица, двама души - синът на кмета Васко и работник на семейството му, слезли от джип и започнали да го бият. Децата се изплашили и побегнали с каруцата. От този момент няма никаква информация за Йордан Асенов и той не се е прибирал в дома си, нито пък се е обаждал на някого.