Намереният човешки скелет в Кърджали, на булевард "Беломорски", вероятно е бил на мъртвец погребан в старо гробище, погълнато при разрастването на града. Това твърдят възрастни жители на квартал „Байкал", където бяха открити костите.
Припомняме, че на човешките останки се натъкнаха работници по време на изкопни дейности по водопроводен канал.
 
„Веднага беше алармирана полицията. Дойдоха криминалисти и съдебен лекар, които огледаха мястото и отнесоха намерените човешки останки за експертиза", разкриха очевидци, цитирани от 24rodopi.com.
 
"Това терен, върху който бизнесменът С. О. ще строи магазин. Гледах мястото, гледах костите, и ми направи впечатление, че са били в ковчег, което означава, че ако не е престъпление, а погребение, то не е мюсюлманско, а християнско. За да има погребение на това място, и то на християнин, може да се предположи, че това е загинал войник от войските на генерал Делов, които са освободили Кърджали 1912 г.”, това коментират по-възрастните жители на „Байкал“. 
 
Ако е така, костите трябва да бъдат погребани с почести, и да се постави паметник на загиналите на това място“, разкриха жители на квартала.