Популярният с ролята си на Реджеп Иведик в едноименната хитова комедия турски актьор Шахан Гьокбарар избра България за зимната си ваканция. Гьокбарар не може да се оплаче, че е бил притесняван от фенове по време на престоя си у нас, тъй като без специфичния си грим - събрани вежди и космати бузи, е направо неузнаваем. Зад свирепата външност на екранния му герой всъщност се крие един доста симпатичен младеж, който няма нищо общо с недодялания и груб Реджеп Иведик.Роденият в Измир преди 35 години колоритен образ първо кара ски в Банско, откъдето непрекъснато публикуваше снимки и видеа в профилите си в социалните мрежи, съобщава "България днес".

"Познайте откъде е тази гледка" - питаше Гьокбарар феновете си във видео, заснето от кабинката на лифта. Редуваха се предположения за почти всички алпийски страни, но имаше и доста правилни отговори, че това е Банско, като те идваха предимно от български турци.

След зимната си ваканция Гьокбарар се озова и в София, където не пропусна да посети нашумял турски ресторант с барбекю, сред чийто собственици е прочутият ни борцов треньор Симеон Щерев. Персоналът на заведението си направи групова снимка с кинозвездата.