Мирела Демирева зарадва публиката в Стара Загора с победа. Сребърната медалистка от Рио де Жанейро 2016 стигна до успеха с постижение от 1.95 метра. Тя се справи с тази височина от трети опит. Преди това Демирева преодоля 1.84 м от раз и 1.90 м от втори опит.

Атлет №1 на страната ни за 2016 година донесе истинска наслада на българската публика, след като реши да прави опити и над 2 метра.

Българката, която има точно 2.00 м през сезона, качи летвата на 2.03 м и направи хубави опити на тази височина, но не успя да се справи.

 

Само преди седмица Демирева записа и първата си диамантена победа, след като скочи най-много от всичките си съпернички в Рабат и сложи край на 3-годишната победна серия от 45 успеха на световната шампионка в зала и на открито Мария Ласицкене, пише "Новспорт".

 

Със сребърния медал в Стара Загора се окичи украинката Лилия Клинская, а бронза заслужи Рюмейса Йокдем (Турция), като и двете преодоляха по 1.84 м. Трите медалистки бяха наградени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

 

Другата българка в сектора - 44-годишната Венелина Венева-Матеева, която по-рано през месеца спечели националната титла, се нареди осма с 1.80 м, с които се справи от трети опит, а след това допусна три грешки на 1.84 м. Преди това тя премина 1.65 м, 1.70 м и 1.75 м от раз.