Необходими продукти:
800 г карфиол 2 връзки репички½ връзка магданоз 3 с.л. олио 2 ч.л. лимонов сок сол  
 
Начин на приготвяне:
Изчистете карфиола и го разделете на розички. Сварете го за около 10 минути в подсолена вода. През това време измийте и почистете репичките. Нарежете ги на шайби. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Отцедете добре карфиола. Сложете го в голяма купа. Добавете репичките и магданоза. Овкусете със солта, олиото и лимоновия сок. Разбъркайте и сервирайте.
 
Съвет.
Вместо лимонов сок, можете да използвате оцет, но ще се промени вкуса на салатата. Към овкусяването можете да добавите и малко черен пипер. За допълнително цвят към салатата, можете да добавите 3-4 розички броколи и малко маслини.