Съпругата на музикалната легенда Тодор Трайчев – Даниела, бере душа в болница в Сейнт Питърсбърг.

Естрадният изпълнител не пожела да коментира причината за влошеното здравословно състояние на половинката си, но потвърди, че тя е много зле и докторите й дават едва 10% шанс да оцелее.

Сметката по разходите в болницата са надхвърлили 500 000 долара, само половинчасова диализа струва $ 8000, но това за Тодор Трайчев не е важно. Една малка част от разходите ще бъдат платени от осигуровката на болната жена. Мъжът й иска да види съпругата си жива и здрава вкъщи, да са заедно, пък това, че докато е жив ще плаща сметките, няма никакво значение.

За какво са ми пари, искам тя да ми е жива

Не съм казал дори на най-близките си приятели, не искам да ме съжалява никой”, коментира пред репортер на „ШОУ” известният от близкото минало музикант. Всичко започнало преди седмица, когато Дани му звъннала по телефона от вкъщи, докато той бил на работа.

Съобщила му, че й е лошо. Тодор веднага напуснал работа и се прибрал. Завел я до спешна помощ, а един българин – Любчо, го свързал с друга наша сънародничка - Петя, която работи в една от най-големите болници в Сейнт Питърсбърг. Така Даниела била приета по-бързо и избегнали някои формалности.

Симптомите дошли след два-три дни, когато Дани започнала да задържа вода и коремът й се подул. След обстоен преглед се оказало, че черният й дроб отказвал да работи, в недобро състояние били и бъбреците, затова я сложили на система.

„Аз направо си изкарах акъла. Беше се надула цялата, явно събираше вода и докторът, който я лекуваше в спешното, каза да й направят веднага пункция”, разказа съкрушеният музикант. По-късно я върнали вкъщи, но почти веднага се наложило пак да посетят болницата.

Лекар съобщил на Тодор и дъщеря му Теодора, че е дала Хипократова клетва да казват истината за пациентите си и се опитала да ги подготви, че Дани си отива. „Пък аз й казах, че ние сме си дали клетва пред Господ, че ще бъдем до края заедно и ще се поддържаме”, добавя Тодор.
Това явно направило много силно впечатление на доктор Нат, който е от индийски произход и той се заел лично с нейния случай. Преместил я в интензивното отделение и по този начин шансовете на Дани да живее се увеличили.

Направо си беше иначе сдала багажа

Сега ни е по-спокойно. Те в интензивното са специалисти и ще направят всичко възможно, успокоява се Тодор. - Просто му казахме, че ще стоим до нея, докато се оправи или докато не се оправи. Съобщихме му, че искаме да я лекуват и да я преместят в интензивното, за да се възстанови доколкото е възможно”.

Според Тодор Трайчев, преди това да се случи направо я били отписали - оставили я в тъмна стая, спрели системата й за подхранване, а Дани постоянно спяла и не можела да се събуди. След промяната в интензивното българката живнала. Мъжът й и дъщеря й са неотлъчно до леглото й - от 6 сутринта до 8 вечерта. Понякога Тодор отскача до работното си място, но е много признателен, че хората, с които работи, са толерантни към проблема му. Иначе сутрин ходи лично да храни Даниела с домашно приготвени супи. Нищо, че и в болницата готвят. „Правим всичко възможно, пък каквото е рекъл Господ това е. Всичко беше добре, но пък е и въпрос на един миг”, философства Трайчев. Все пак за Даниела се грижи и лична медицинска сестра, а техниката в болницата е на най-високо ниво.

Аз никога не съм се молил на Господ

моя Господ са благотворителните концерти за деца. Аз не съм ходил на църква, моята църква беше да направя през годината 20-30 концерта.

Преди два дни спасих и едно куче. Но сега – всеки ден се моля. В първите дни Дани изобщо не говореше, сега вече се опитва да каже нещо. Питам я дали ме обича, тя ми казва – да. Опитвам се да й внуша, че всичко е ок. Разказвам й за плажа, че ще ходим, че я чака кучето. Къща щяхме да купуваме....Поспестих някой лев и вече имаме по-големи възможности”, казва съпругът.

Живка АНГЕЛОВА, Брадентон, Флорида


Кумът му купи билет за Америка

Семейството на Тодор Трайчев се събрало след тригодишно очакване, изпълнено с невероятни лишения и безбройни телефонни разговори. Даниела и Теодора живееха в България, а Тодор пристигна в Америка, за да осигури бъдещия им живот тук.
Тъй като в родината си бе обран, самолетен билет му купува неговият кум, а друга българка му дава подслон за няколко дни в Сейнт Питърсбърг. В този град в слънчева Флорида Тодор Трайчев решава, че той и семейството му ще се установят трайно.


Познал жена си в сън

„Първо срещнах настоящата си жена в моите сънища. Исках тя да изглежда като Дани, да говори като Дани, да се усмихва и да върви до мен като Дани”, разказва Тодор Трайчев. Запознала ги тяхна позната и двамата усетили привличане, още когато се срещнали.

С бившата си жена Мариана, с която бяха много добър дует, не поддържа никакви контакти. „С нея не си говорим, не се срещаме и не се обичаме”, откровен е Трайчев.