Лопатата се оказа освен оръдие на труда, но и по-добро оръжие от пистолет. Доказателството дойде от кърджалийско село, а казусът дори влезе в съда. Жител на населеното място заведе дело за нанесена телесна повреда срещу свой комшия, съобщи 24родопи.ком.

Двамата се засекли пред местния магазин докато М.К. зареждал с буса си хляб в хоремага. Двамата си разменили поздрави пред обекта, след което на висок глас А.М. започнал да се кара на комшията си. Стигнало се и до класиката: "Ти к'во си говорел за мен, бе?" Скандалът ескалирал и А.М. извадил пистолет и го насочил към съселянина си.

Дистрибуторът отишъл до буса и на свой ред измъкнал оттам лопата, с която нанесъл удар по ръката и главата на А.М., а мъжът изтървал оръжието. Шофьорът потегли, а минути по-късно подал сигнал за случилото се на център 112. Екшънът станал пред свидетели.

Дни по-късно въоръженият жител на селото си извадил медицинско, в което било посочено-оток и кръвонасядания по лицето и крака. А.М. поиска пред две съдебни инстанции обезщетение в размер на 1500 лева.

Нито един от свидетелите обаче не потвърдил версията на мъжа, че бил удрян с лопатата по главата и крака. Окръжният съд в Кърджали потвърди решението на районните магистрати, които признаха М.К. за невиновен. Комшията му пък ще трябва да плати съдебните разноски в размер общо на 600 лева. /Марица.бг