Лъснаха лъжите за връзката между ГЕРБ и каквото и да било, което би могло да се възприеме като някаква отвореност ( например “Отворено общество”) .

В Пловдив се доказа, че хората не трябва да бъдат отворени за шоуто на ГЕРБ и да махат просълзени с кърпички от прозорците си, а обратното: длъжни са да си затворят прозорците, когато ГЕРБ си затваря кампанията.

Държавно посещение на най-високо партийно ниво от ранга на  ЦК на политбюро на ГЕРБ е това!

Все едно , че шоуто на властта дефилира под тепетата като делегация на чужда държава, заплашена под тепетата от международния тероризъм. http://www.mediapool.bg/mvr-zabrani-da-se-snima-zakrivaneto-na-predizbornata-kampaniya-na-gerb-news256122.html

Напомням епиграмата на Радой Ралин:

“Качете се на тротоарите,

минават чайките на другарите”.

За по-младите другари и другарки обяснявам, че чайките бяха марка съветски автомобили ( прекопирани в СССР от американски модел- бяха лимузините на властта и символ на лускозния й живот), на които се возеха комунистическите величия в НРБ.

Явно и днес  властта изисква от своите поданици да се “качва на тротоарите” и да си затваря прозорците ( и устите), за да не стане някоя катастрофа с “народната лобюв”.

Share on Facebook