Четка, парцал и метла с дълги дръжки посрещат пътниците в градски автобус по линия 7, сигнализира читател на Марица.бг. При това трите хигиенизиращи инструмента са поставени точно срещу средната врата до мястото за инвалиди. Дръжките им пък са привързани към една от тръбите за хващане на пътниците с жичка, на която има и букса – сякаш всеки момент очакват да ги включат към тока и да започнат да чистят сами.

За съжаление подобна гледка може да се види почти във всеки рейс от градския транспорт на Пловдив – метли, лопатки, кофи, парцали. Толкова ли няма къде да се прибират тези неща, а ги държат насред автобуса. И ако трябва да са там, поне да ги таксуват с билетче на всеки курс, защото заемат място в салона за пътници. Вярно е, че чистотата е здраве, но трябва и малко естетика. Все пак ще ставаме Европейска столица на културата, а не на хигиената, пише възмутено нашият читател, яхнал метлата от гняв. /Марица.бг

 

Ако искате да споделите важен проблем или ви дразни нередност и несправедливост - подайте сигнал в рубриката ТИ, РЕПОРТЕР на Марица.бг или на [email protected] - реагираме веднага!