Шведката Ана Свен Ларсон успя да спечели днешния втори слалом за Европейската купа по ски в Пампорово въпреки ужасните метеорологични условия. Тя финишира с общо време от двата манша от 1:42,15 мин.  Победителката от първия слалом в Пампорово Чиара Гмюер (Швейц) се размина за малко от втори пореден успех. Тя водеше след първия манш. Силната мъгла и снеговалежа във втория обаче я принудиха да кара на сигурно и на финала тя слезе втора на 0,05 сек от шведката.  Осветлението пуснато за втория манш помогна на всички. Поредна крачка към спечелването на големия глобус в Европейската купа направи норвежката Марен Шьолд. След четвъртото място във вторник тя се изкачи на трета позиция във втория слалом. Така тя вече води убедително със 154 т аванс пред втората Лаура Пировано (Ит), която остана едва 35 в сряда. 17-годишната Михаела Кехайова завърши единствена от трите българки. 

Тинейджърката се нареди на 40-о място. Състезанието премина при гъста мъгла, вятър и снеговалеж. Въпреки това организаторите от БФСки и "Пампорово" АД успяха да се справят за което получиха поздравления от всички участници. Вера Асенова, която зае 22-о място в първия старт получи специалната награда от "Пампорово" АД за най-добре представила се българска състезателка в слаломите. 
Призьорките получиха парични премии и ефектни купи от Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, Цеко Минев, президент на БФСки, както и от сноубордист №1 Радослав Янков.

"Стана отлично състезание. Пистата беше перфектно подготвена, но времето не бе с нас и метео условията бяха доста неприятни. Вчера отпаднах още в началото,  но като че ли тогава трасето бе малко по-трудно като подредба. Дали се виждам и по-напред за Световната и купа – да, разбира се. Имах труден сезон, започнах с контузия, не можех да карам дълго време, но сега всичко е наред и днешната победа ми дава увереност", коментира победителката. 
Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS