Всяка една домакиня някога е искала да изненада семейството си със сладкиш, който да събере погледите на всички. В повечето случаи дамите се спират на тези варианти, които правят най-добре, но често пъти те и омръзват най-бързо. Когато това се случи идва време и за експерименти. В случай, че искате да рискувате с нещо ново, то непременно вижте как се прави перфектната огледална глазура и я приложете следващия път, когато ви се дояде нещо сладичко.
 
Необходими продукти

50 гр. шоколад
80 гр. какао
80 мл сметана
150 мл вода
250 гр. захар
8 - 10 гр. желатин

Приготвя се много лесно.

Пригответе желатина според ръководството на опаковката.

В касерола сложете водата и захарта на огъня да се загреят. Дръпнете настрана и добавете сметаната, какаото, разбъркайте добре, за де се разтвори напълно какаото, без да останат бучки. Върнете на огъня, разбъркайте и оставете да заври. Когато се споят добре съставките, дръпнете от огъня, добавете шоколада и продължете да загрявате, докато се разтопи и шоколадът. Постоянно бъркайте. 

Добавете вече готовия желатин, отново разбъркайте, за да се стопи и той и да се поеме от сместа. Оставете да се охлади на стайна температура.
Поставете тортата над решетка и я залейте с глазурата. Тя ще се разтече и по стените, след което с шпатула хубаво ги намажете.
Оставете я да се охлади и престои поне 2-3 часа, тогава е готова за рязане.

Съвет:

- Глазурата не трябва да бъде много гореща, но не трябва да й позволявате и да се охлади прекалено и желира.
- Ако ви остане от глазурата, може да я съхранявате в буркан до 2 седмици. Преди употреба просто я загрейте да се отпусне и процедурата нататък е същата.