Женският отбор по волейбол на "Славия" (София) се подсили с три опитни състезателки за втория полусезон в първенството на НВЛ-жени „Демакс+“ . В състава на „белите“ бяха привлечени Олга Кръстева, Ася Динова и и Кристин Колчагова.

След зимната пауза днес, 22 януари (петък) първенството при жените се подновява с мачове от десетия кръг.„Славия“ домакинства на „ЙЕБ“ (Шумен) в столичната зала „Панайот Пондалов“, като двубоят е от 17:00 ч и се очаква интересен и оспорван мач. През првия полусезон шуменки надиграха славистките с 3:1 гейма, след много равностоен мач.

И трите не са играли на клубно ниво през първата част от настоящия сезон. 32-годишната Оля е посрещач, като последно игра в румънското първенство в тима на КСМ (Лугож) през сезон 2014/2015. Впоследствие претърпя травма, като на полусезона се завърна у нас и започна възстановяване.

Ася Динова за последно игра в Казанлък Волей като разпределител преди две години. В последно време Динова се подвизава предимно в плажния волейбол. През изминалото лято тя бе двойка със Славина Колева, с която отбеляза успехи в родните турнири и на международно ниво.

Кристин Колчагова играе на поста либро, като за последно в Казанлък Волей през изминалия сезон 2014/2015.

С привличането на трите състезателки ръководството на Славия цели укрепване на състава, в който играят основно девойки младша и старша възраст. В момента Белите се намират на седмо място във временното класиране, с едва две победи и седем загуби през първия полусезон,като сега от клуба се надяват на нови победи.