30-годишният смолянчанин Андрей Терзиев е жив и здрав и се намира в Белгия. Мъжът, който от 10 дни бе в неизвестност и бе обявен за издирване с Шенгенската информационна система, се е свързал със своите близки, съобщи за 24родопи.ком майката на Андрей-Нина Терзиева. „Не мога да говоря повече, докато не го видя", заяви жената.
 
Припомняме, че Андрей изчезна на път за Холандия. Както 24rodopi.com първи писа, родопчанинът пътувал заедно със свой приятел от Рудозем в бус с кърджалийска регистрация. На кръстовище в Антверпен, 30-годишният смолянчанин внезапно слязъл от автомобила, докато шофьорът изчаквал на червен светофар.
 
По думите на водача и приятеля му от Рудозем, Андрей се насочил към спрял полицейски патрул и започнал да разоговаря с униформените служители. Автобусът тръгнал и спрял след кръстовището, за да изчака Андрей, но от него повече нямало и следа, разказали пред близките на мъжа последните видели го хора в буса.
 
Андрей Терзиев бе обявен за издирване в няколко държави на 25 януари след като майка му и сестра му подали сигнал в полицията. Двете жени работели в Германия. Андрей пък напуснал работа в Смолян, за да замине за Холандия, където му обещали работа в оранжерия. /Марица.бг