Локомотив Пловдив победи като гост Гигант Съединение с 0:2 в контролна среща, предаде репортер на PlovdivGlas.bg.

Още в третата минута Йевтовски центрира опасно, но нямаше негов съотборник на точна позиция, който да засече подаването. В 10' играч на домакините се строполи в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията. 3 минути по късно Марчев от Локо Пд стреля опасно, но до гол не се стигна. След четвърт час игра Амраури центрира, а Чукалов засече с глава, но гол отново не последва, тъй като младият нападател на черно-белите не успя да намери очертанията на вратата.

В 25' играч на Гигант пробва далечен удар, който премина извън очертанията на вратата на Витанов.

В 30' с опасен шут извън наказателното поле нападател на Гигант се опита да изненадата Локо Пд, но Витанов с блестяща намеса изби.

Любопитен факт, който трябва да се отбележи е, че Атанас Узунов е главен съдия на контролата между двата тима.

Малко след като спаси вратата си от гол Витанов напусна рамката на своята врата, за да избие една топка, но тя попадна в играч на Гигант, който пробва прехвърлящ удар. Коженото кълбо премина на сантиметри от целта и така резултата се запази непроменен. 

В 43' гостите от Локомотив Пловдив поведоха в резултата. Йевтовски центрира от фаул, а Кавдански прониза мрежата на съперника с удар с глава.

При този резултат (0:1), завърши и първото полувреме на контролната среща.

В началото на второто полувреме Илиян Илиев извърши 2 промени в състава си. В игра се появиха Велковски и юношата Жак Пехливанов, а терена напуснаха Янъков и Марчев. Малко след подновяването на играта гостите от Пловдив поведоха с 2:0 в резултата. Каращият проби Адама Гуидабала се разписа след удар с глава. Десетина минути след като се разписа френският централен нападател Гуидабала напусна терена заменен от юношата Иван Грънчаров. След второто попадения във вратата на домакините головите ситуации занчително намаляха. Йевтовски пробва с шут отдалеч, но ударът не уцели очертанията на вратата.

20 минути преди края на редовното време Илиян Илиев вкара в игра още трима младоци от школата на черно-белите. Расим Сюлейман, Стоян Григоров, и Димитър Минчев се появиха в игра на мястото на  Райнов, Йевтовски и Карагарен. Малко след това Кацарев застана под рамката на мястото на Витанов.

В 80' на младия Кацарев се наложи на лови топката след удар в посока на пазената от него врата.

Стартовият състав на Локо Пд: Витанов, Янъков, Вълчев, Кавдански, Амраури, Райнов,  Марчев, Чукалов, Адама Гуидабала, Карагарен, Йевтовкси.