Собственикът на пловдивската транспортна фирма „Детелина Дрита“ Илиян Шаханов е задържаният за контрабанда на цигари в Слънчев бряг бизнесмен, пше marica.bg. Както стана ясно по-рано от съобщение на бургаската полиция, 39-годишният пловдивски превозвач е бил задържан с двамата си бодигардове. Според Plovdv24.bg това са Димитър Бутилов и Радомир Скоклев.

Те пътували в микробус „Рено Трафик“, в което крриминалистите открили 1000 стека с 200 000 контрабандни цигари без бандерол от различни марки, напъхани в найлонови чували.

Фирмата на Шаханов е сериозен играч в транспортния бизнес у нас. Тя се занимава с автобусни превози в страната и чужбина, вози туристически групи, държи транспортното обслужване на община Павел баня, извършва и специализирани превози с автобуси и микробуси.

През ноември миналата година „Детелина Дрита“ обжалва резултатите от поредното провеждане на конкурса за 13-те линии от градския транспорт на Пловдив, но не успя да отмени избора.

Куриозното е, че точно на 18 юли, но преди 6 години, автобус на пловдивския превозвач обгоря сериозно при атентата на летището в Сарафово, в който загинаха 7 дучи, а други 35 бяха ранени. Рейсът на пловдивската фирма бил паркиран точно до взривения от терористите автобус и при експлозията огънят обхванал дясната му страна.

При опит за връзка по телефона с Илиян Шаханов, за да коментира случилото се в Слънчев бряг, телефонът му дава сигнал „свободно“.