богато на витамин А

лесно

8 порции

40 мин

За една порция:

204 ккал

мазнини 10 г

холестерол 14 мг

въглехидрати 22 г

протеини 8 г

фибри 3,7 г

необходими продукти:

няколко филии типов хляб

300 г спанак

2 с.л. зехтин

1 ч.ч. сварена киноа

200 г сирене

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Измийте, почистете и нарежете на дребно спанака. Задушете го със зехтина за кратко. Добавете киноата, сол и пипер на вкус и разбъркайте за смесване на вкусовете.

2 Подредете хляба плътно в тава, ако се налага – разкъсайте го, за да пасне на формата по-добре. Отгоре разпределете спанака и поръсете с натрошено сирене.

3 Запечете пицата на 180°С за около 20 мин.

Пропуснете киноата по желание и добавете към спанака извара или яйца.

За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!