Сривът в представянето на Рома продължава. След равенството с Болоня в предишния кръг и унизителното 1:6 от Барселона в Шампионската лига, днес „вълците“ загубиха с 0:2 от Аталанта като домакин в мач от 14 кръг на Серия „А“. Срещата беше белязана от три червени картона.

Алехандро Гомес откри резултата пет минути преди почивката с удар извън наказателното поле. Ветеранът Херман Денис удвои осем минути преди края на мача. Той беше точен от дузпа, отсъдена за фаул на Майкон в наказателното поле. Бразилецът получи и червен картон.

До края на срещата и двама играчи на Аталанта бяха отстранени от игра. Гулиелмо Стендардо и Алберто Граси получиха вторите си жълти картони в двубоя. С този успех Аталанта събра 21 точки и заема девето място в класирането. Рома е на четвърта позиция с 27 точки.

Новакът Карпи записа едва втората си победа за сезона, след като се наложи с 2:1 като гост на Дженоа. Домакините останаха с човек по-малко още в шестата минута, когато Леонардо Паволети получи червен картон за удар без топка.

Две минути след това „грифовите“ откриха резултата чрез Диого Фигейраш. Марко Бориело изравни за гостите в 57-ата минута, а Кристиан Дзакардо вкара поледния гол Карпи десет минути преди края.

Така Карпи, който заема предпоследното място, събра актив от девет точки. Дженоа е 14-и с 16 точки.