Над 200 любители кулинари от цяла Южна България се събраха днес под тепетата, за да представят своите кулинарни шедьоври и да се преборят за участие във втория сезон на шоу Master Chef по bTV. Хоби готвачи от Пловдив, Пазарджик, Копривщица, Първомай, Стара Загора, Сопот, предварително одобрени на база попълнени анкетни карти, донесоха за дегустация „емблематични ястия” за оценка на професионални готвачи. Телешко с ягоди, шоколадови кубчета с банани и пълнен лук с кайма и няколко вида сос бяха само част от екзотичните блюда.
Хоби готвачите, решили да направят крачката от домашната кухня към професионалната сцена на MasterChef, са с различни професии, на възраст между 18 и 64 години.
Сред претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева под тепетата са таксиметров шофьор, домакини, собственици на бизнес, студенти, преподаватели. Всички те се запознаха лично с шеф Андре Токев, обмениха рецепти и се снимаха за спомен.
„Хората са повлияни от първия сезон и амбициите им са по-големи. Въпреки че не са професионални готваи, представят много интересни ястия, не се страхуват да експериментират и имат сериозни познания в техническата част”, разкриха пред Марица.бг от екипа на шоуто. Журито пък е изключително впечатлено от факта, че кандидатите показват уважение към храната и държат не само на вкуса, но и на външния вид.
Кастингите в Пловдив продължават и утре.