Тефтерче с компромати е открито в дамската чанта на дилърката от Аграрния университет Людмила Андонова. Това стана ясно вчера в залата на Апелативния съд, където 23-годишната студентка поиска да бъде пусната от ареста. Тя бе задържана на 30 ноември  за притежание на дрога. 200 грама марихуана бяха открити в стаята й в общежитие "Чайка". Във "Фолксваген Пасат", управляван от нея, са намерени още дрога и електронна везна, скрита под седалката.

В тефтерчето са записани в колонки имена, като  Стоян, Иван, Милен. Срещу всяко от тях е написано 300, 250, 100, а накрая под черта е сборувана цифрата 1750. Засега не е ясно това дали са суми от заеми или нещо друго, заяви прокурор Божидарка Попова. Тя напомни, че за една цигара е необходим един грам марихуана, а само в шкафчето в стаята на Людмила са открити 200 грама. Според нея става дума за завишена обществена опасност.

Андонова е задържана преди два месеца, тя е четвърти курс "Лозарство и градинарство", положителен млад човек, заяви адвокат Йордан Давчев. По думите му няма опасност да се укрие и е най-добре да бъде с по-лека мярка, за да не й се пречи да завърши образованието си.
Признавам се за виновна, ще давам показания, обеща в последната си дума Людмила. Досега тя не е отговаряла по време на разпитите.

Съдът  остави студентката в ареста. 23-годишното момиче и приятелите й Любомир Георгиев на 25г., и Драгомир Амбарев на 23 г. бяха задържани при спецакция с над 3 килограма дрога. Наркотиците са съхранявани в колите и квартирите на тримата. Приятелят на Людмила Любомир пътувал често до родния им Петрич и оттам носел стоката.