56-годишният служител в единствения тотопункт в Калофер Владимир Панайотов е човекът, чието име се спряга за изпълнителен директор на „Интендантско обслужване” ЕАД. Той е подполковник от запаса, пенсионирал се през 2009 година, когато Министерството на отбраната закрива военното поделение в Калофер. В Града на Ботев наричат Панайотов ликвидатор, тъй като той е командир на общо шестима военни, когато поделението е закрито.

"Не го одобряваме, ние сме от един град, познаваме се. Беше ликвидатор, охранител, сега работи в тотопункт . Това предложение е смешно", твърдят и работещите в завода, и доста хора от града. "Никой не ме е канил на работа в „Интендантско обслужване, не зная от къде се появи този слух. Жена ми го прочете в интернет и дори ме попита защо пишат тези неща като не са верни", заяви пред репортер на „Марица” Владимир Панайотов.

Работнички от завода в Калофер обаче твърдят, че чули, че Панайотов ще им става шеф от заместник-министъра на отбраната Даниела Йосифова. На въпрос кого ще назначат на мястото на Ганчо Караджов тя отговорила, че предложението е за началника на тотото в Калофер. Йосифова обаче не могла да си спомни името му.

"Казах ви, че никой не е говорил с мен за това", кълне се о.з подполк. Панайотов. "Но не виждам нищо лошо в това. Аз съм бил командир, ръководил съм хора. Все още съм на подходяща за работа възраст, имам енергия и не се плаша", обяснява той.

Панайотов твърди, че не членува в някоя от управляващите партии. Като бивш военен се записал в „Нова алтеранатива” на бившия военен министър Николай Цонев. Но това е от скоро. А преди пет години бил в една кандидатска листа за общински съветници със сегашния управител на калоферския клон на Индендантско обслужване” о.з. полк. Георги Каръмчев, също бивш военен, дългогодишен началник „Личен състав” в Сухопътни войски. "Аз съм председател на калоферската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и по тази линия често се срещаме с г-н Каръмчев. И мен ме интересува какво е положението в завода. Разбрах от Каръмчев, че нещата са много добре, увеличили са заплатите, назначили са много хора, двойно повече. Това е много добре за Калофер, но не са ме канили. Но ако ме поканят защо да не приема", пита риторично о.з. полк. Панайотов.