Широко изследване, проведено от Националния институт по здравеопазване във Великобритания, установи кои са храните "убийци".
В проучването, което продължило 23 години, са взели участие 3800 мъже и 1575 жени на средна възраст 51 години.
Анализирани били данни от техния начин на живот и хранене. Резултатите установили, че хората, които се хранят с преработено и червено месо, пържено, сладко, бял хляб и високомаслени храни са изложени на два пъти по-висок риск от прждевременна смърт.
Придържащите се към храненето с пържени и сладки храни, преработено и червено месо, рафинирани зърнени храни, пълномаслени млечни продукти били с много по-малък шанс за “идеално остаряване”./Zdrave.to
Прочетете още
- 09:56 Камионът, застанал вертикално на входа на Пловдив – свален след 8-часова операция СНИМКИ+ВИДЕО
- 14:00 "Пълна подигравка": Хитрец удари кола и скрои номер СНИМКА
- 12:00 Излезе дълго пазена тайна от живота на Фреди Меркюри
- 18:37 Тежка катастрофа с тир, твърдят, че има пострадало дете и човек с откъснати крайници