Мисис Бургас 2017 Донка Стоянова внезапно е починала в нощта на 28 срещу 29 декември, съобщават близките й, цитирани от "Флагман".
 
Донка напусна този свят едва на 54 години – в разцвета на силите си, месеци, след като спечели короната за най-красивата омъжена бургазлийка. Не бе известно да е имала здравословен проблем. Трагедията е огромна за близките й. Ето с как съобщиха те за кончината й:

Една красива душа в толкова крехко тяло си отиде от нашия несправедлив свят.
 
Заради острия си и хаплив тон нямаше особено много приятели. Нито пък и роднините и я долюбваха. Но никога не е казала нещо невярно. Истината рядко ти печели приятели. Тя беше обичана само от душите търсещи правда и раздаващи любов. Всеки друг - близък, далечен, роднина, непознат.. я обиждаше и проклинаше за смелостта и силата и да бъде себе си. А тя остана себе си докрай.

Пишем това за заинтересованите - опечалени или злорадстващи. Не защото искам да ви видя около нея в този момент. Тя всички обичаше и нямаше лоши намерения към никого, но никого и не иска да вижда. Нито приживе, нито сега.

Ще бъде погребана от мен, брат ми, баща ми и майка си. Всички останали няма да бъдат върнати, но да не забравят, че не са желани. Мир на душата ѝ!