Проблеми с датчиците по всяка вероятност засягат 246 самолета Boeing 737 Max в целия свят, пише в съобщение на Федералното управление за гражданска авиация на САЩ (FAA), цитирано от Bloomberg.

От своя страна авиостроителят Boeing публикува бюлетин, предназначен за екипажите за възможните грешки в постъпващите данни относно ъгъла на наклон на самолета (ъгъла на атака).
 
Съобщенията за проблеми с датчиците идват след катастрофата на 29 октомври на Boeing 737 Max на нискотарифния индонезийски авиопревозвач Lion Air. На базата на предварително разследване на трагичния инцидент от Boeing ще предупредят авиокомпаниите използващи този модел самолет, че заради лъжлива информация от датчиците, машината може самоволно да влезе в опасно пикиране.
 
Хоризонталните стабилизатори навеждат носа на машината напред, което води до проблеми с управлението й, се уточнява в съобщението на FАА. От там са предупредили за това американските превозвачи използващи Boeing 737 Max, сред които са Southwest, American (Airlines) и United.