Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицита и наследството на БСП. Това коментира Цветан Цветанов по повод оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Той каза, че не бил изненадан от решението на Симеонов вчера, защото лидерът на НФСБ напоследък чести казвал, че властта за него не е всичко. Цветанов обясни, че няма промяна в коалиционното споразумение, оставката е подадена и приета, а кой ще заеме мястото на Симеонов ще решат Обединените патриоти.

Той отказа да коментира спекулации за появили се в медиите имена на евентуални наследници на Симеонов, каккто и евентуална рокада - лидерът на НФСБ да оглави парламентарната група на Обединените патриоти, а Волен Сидеров да стане вицепремиер. Според Цветанов обаче случилото се и последвалите консултации между лидерите на “патриотите” щели да заздравят отношенията в малката коалиция. Всички те били коректни в усилията за стабилност.

Правителството ще да продължи да изпълнява ангажиментите си към майките на деца с увреждания и изцяло стои зад техните искания, коментира още Цветанов. В част от протестите в страната обаче имало организация от страна на БСП, президента и извънпарламентарни групи. В политиката винаги трябва да бъдеш с протегната ръка и въпреки всичко, което президента причини, ние сме готови да работим заедно и да търсим консенсус, добави Цветанов.