Ураганът Харви, най-мощният, връхлетял САЩ за последните 12 години достигна до Тексас, където причини силни щети и жертви.  "Харви“ остави почти 300 хиляди души по Тексаското крайбрежие без ток, хиляди души трябваше да се евакуират. Разрушени са къщи. Силните ветрове са изпочупили клони и са преобърнали автомобили. До момента е известно за трима загинали в резултат на бедствието и за десетина ранени.

Агенцията за защита на околната среда към МВР на САЩ съобщи, че близо 25% от добива на петрол на страната в Мексиканския залив е изключен заради климатичните условия. 
 
Директорът на Федералната агенция за справяне с извънредните ситуации на САЩ Брок Лонг заяви, че на градовете, през които ще мине ураганът „Харви“ ще им отнеме години. Властите в момента изчисляват щетите.

Същевременно при достигането си до бреговете на американския щат "Харви“ е намалил интензивността си до равнището на тропическа буря, но метеоролозите предупреждават, че ще предизвика извънредно сериозни наводнения.
 
"Харви“ не би трябвало да се измества в следващите няколко дни, което означава, че американските щати по Мексиканския залив ще очакват силни дъждове.