Трима тийнейджъри са станали жертви на въоръжен грабеж, докато са били на лов за покемони в парк в северната част на Лондон, предаде ДПА.

Тийнейджърите, чиито имена не се съобщават, са на възраст 15, 16 и 18 години.

Докато са били увлечени в популярната игра "Pokemon Go", състояща се в търсенето на виртуални създания на реални места, към тях се приближили трима маскирани младежи.

Единият от тях насочил пистолет към "ловците" на покемони.

Инцидентът е станал в петък вечерта в парка Уитингтън, Северен Лондон. Нападателите са откраднали мобилните телефони и други принадлежности на тийнейджърите.

Играчите на "Pokemon Go" са в шок, но не са пострадали в инцидента, последвал извършена 30 минути по-рано кражба, жертва на която е 24-годишен мъж. От полицията смятат, че двата случая са свързани.

В Холандия пък шофьор на автобус е бил уволнен, след като пътници са го заснели да играе "Pokemon Go" зад волана, предаде ТАСС.

Видеото, разпространено в социалните мрежи и показващо как неназованият водач лови покемони, докато превозва пътници между два града, предизвика остро недоволство.

От автобусната компания "Рингелберг", служител на която е бил шофьорът, потвърждават, че той е уволнен.

Работодателите съобщават, че мъжът е бил на служба във фирмата от няколко години и за това време срещу него не е имало никакви оплаквания.

Неуместното му и неприемливо поведение да играе, докато шофира, обаче му е струвало работата. (БТА)