Отборът на Борислав (Първомай) записа седмо равенство от началото на сезона през уикенда при гостуването си на ОФК Карнобат. Първомайци все още търсят своята първа победа от началото на сезона в Югоизточната В група. Момчетата на Димитър Янчев заемат шестнадесетата позиция в класирането и са в опасна близост до зоната на изпадащите.

Новаците се представят стабилно в двубоите си, но от клуба определят липсата на спортен шанс като основна причина за липсата на победи.

“Всичко в клуба е нормално, но проблемът ни е подобен и характерен за повечето аматьорски клубове. Момчетата трудно се събират за тренировки и това се отразява на представянето ни. Често отсъстват ключови футболисти в двубоите, поради различни ангажименти, което също много ни затруднява. Привличането на по-опитни футболисти, които да взимат участие във всяка една среща, пък изисква финанси. През зимата ще търсим попълнения, най-вече, в офанзивен план”, коментира пред zona90.com председателят на Борислав (Първомай) Атанас Кючуков.

Момчетата на Димитър Янчев имат тежка програма до края на есенния полусезон в Югоизточната В група. През уикенда Борислав ще посрещне силния тим на Загорец (Нова Загора), а след това следва гостуване на втория тим в подреждането Розова долина (Казанлък). В последния есенен кръг първомайци ще се изправят срещу тима на ОФК Сливен. Преди тези двубои Борислав има ангажимент и в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, където предстои гостуване на Асеновец в Асеновград тази сряда. 

снимка: Фейсбук-страница “Истински футбол”