Днес ще бъде открит нов вход-изход, осигуряващ свободен достъп на превозни средства до митническия терминал в Пловдив. 

До изграждането му се стигна след протест на собственици на транспортни фирми и шофьори на тирове, които от години плащаха такса вход, за преминаване през частен  имот.

Вече 12 години митническият терминал в Пловдив няма изход. Шофьорите са принудени да минават през частен имот, за което плащат. На влизане в митницата такса не се събира, но на изхода всеки ТИР плаща допълнителна такса 31 лева

Частният имот е на пловдивския бизнесмен Димитър Георгиев. Преди седем години той приватизира от общината и стана собственик на фирма "Митнически терминал" ЕООД. Георгиев твърди, че предметът на дейност на фирмата му е такъв – да събира такси и комисионни, затова превозвачите ще си плащат за достъпа до терминала.

От години шофьорите настояват Агенция "Митници" да осигури възможност за безпрепятствен и безплатен достъп до държавната институция. 

Преди месец, на 20 юни, шофьори на тирове и шефове на фирми се събраха пред митницата в Пловдив и блокираха държавното предприятие. До блокиране на бул. „Кукленско шосе” от камиони не се стигна, тъй като превозвачите дадоха месец отсрочка за изграждане на новия изход към пловдивската митница.