С десет участници повече ще премине второто издание на двудневния фестивал „Вино и гурме“ в Стария град. Това каза в ефира на Дарик организаторът и председател на Съвета по туризъм инж. Любозар Фратев. В събитието на 14 и 15 май ще се включат 16 производители на вино, 8 ресторанта, 3 кетъринг фирми, един културен център и един музей. Броят на локациите е 10.
Целта на този форум е към хубавото българско вино да приобщим и заведенията. У нас има много добри професионални готвачи. Нека да излезем от щампата „кебапчета на площада“, призова Фратев.
Представители на Асоциацията на българските сомелиери ще решат кои са най-добрите съчетания на вино и храна. Сред оценителите са и група специалисти от Англия, както и от градовете София, Варна и Русе.
Традиционно ще има съпътстваща културна програма. В събота вечерта ще бъдат обявени победителите, заели съответно първите три мяста.
Прочетете още
- 18:00 Семейство с бебе и четиригодишно дете аварира на АМ Тракия, "безброй" коли подминаха
- 18:43 Тежка катастрофа с моторист блокира пътя за Бургас СНИМКИ
- 15:00 "Гумите излетяха": Жена сигнализира за опасно пътуване с микробус СНИМКИ
- 16:00 Отровиха бездомни кучета в карловско село, местните са в потрес