В хода на разследването е установено, че в периода 25 май –30 юни тази година 48-годишният лекар е поискал и получил на три пъти сумата от общо 600 лв.48-годишен лекар от Велико Търново е задържан и обвинен в получаването на пари за лечение от пациентка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.
 
В хода на разследването е установено, че в периода 25 май–30 юни тази година 48-годишният лекар е поискал и получил на три пъти сумата от общо 600 лв. от семейство от Габрово за лечението на тяхна близка, която страдала от рак на гърдата. 

При извършен личен обиск на 30 юни в медика били намерени пари, получени за извършен в същия ден медицински преглед, хоспитализиране и лечение. 

След доклад на материалите в прокуратурата, докторът е привлечен в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение "подписка". 

По информация на БНР и Дарик радио подкупният лекар е работил в Комплексния онкологичен център във Велико Търново. По време на разпитите той се оправдал, че взел парите от пациентката, защото мислел, че са му дадени като благодарност, за да се почерпи.