Като повечето красиви жени, които прекарват живота си на сцената, и Глория спазва диети, и то откакто се помни. Но не си налага нездравословни ограничения, а подбира внимателно какво яде и набляга на течните храни. Всяка сутрин след голямата чаша кафе, която по традиция пие, си прави и билков чай с мед. Един час по-късно вече е приготвила любимото си плодово смути в блендера. Смесва ягоди, круши, банан и добавя мед, една лъжичка пробиотик на прах, една лъжичка куркума и други полезни съставки. “Слагам си всевъзможни полезни и вкусни неща по избор. Тъй като количеството е много, си наливам смутито в бутилка и докато си върша задачите, винаги си имам в колата от любимата яи напитка. Общо взето, до 4 часа следобед съм на фреш и на смути”, казва красивата певица. Първото ѝ по-съществено хранене за деня е и последно – около 17-18,00 ч. Тогава хапва риба, морски дарове, голяма салата, гриловани зеленчуци или омлет. Старае се да изпива по 3 л течности на ден, като добавки взема селен, магнезий, масло от крил и женшен на прах или ампули, а всеки понеделник минава в режим на детоксикация – кара цял ден само на чай с мед и плодове. “Стриктно от години се придържаме към природосъобразната храна, на това ни е научила д-р Емилова. Никога не оставаме без сезонни плодове и зеленчуци, сурови ядки, брашна, защото често приготвяме солени мъфини от черни и пълнозърнести брашна. Във фризера винаги имаме риба, телешко месо, грах, зелен фасул и т.н.”, обяснява Глория. Дъщеря ѝ Симона, която миналата година беше абитуриентка, също се придържа към здравословния режим. Тя има няколко дуета с майка си и уверено върви по нейните стъпки. Завърши Музикалното училище и учи джаз пеене в Нов български университет. С баща ѝ - композитора и певец Илия Загоров, Глория е разделена от 2004 г. Симона също се учи да готви от майка си. Въпреки че семейното меню се състои предимно от плодове, зеленчуци, чисто месо и риба, Глория умее да приготвя и всички традиционни български гозби и ги прави, когато ѝ остава време. “Моята баба Недка, при която живеехме като малки, ми показваше разни неща и така се запалих по готвенето”, казва тя. Когато певицата е в шести клас, родителите ѝ се развеждат. Тя и брат ѝ заминават да живеят при баба си и дядо си в Две могили. Там нямало много училища, затова Глория завършва средното си образование с направление “Механизатор в растениевъдството” и взема книжка за категория С. Още като ученичка обаче се насочва към музиката и става певица в оркестър “Извор”. Въпреки многото ангажименти днес тя намира време и за готвене и често кани приятели на вечеря. Има няколко кулинарни книги и обича да гледа кулинарните телевизии. Любимото ѝ предаване обаче тъкмо свърши. “Не съм пропуснала нито една серия от двата сезона на “Мастършеф”, казва певицата. От време на време тя отделя свободни минути и за домашно разкрасяване. “Бяла каолинова хума, мед, студено пресован зехтин, лъжичка кисело мляко - това е любимата ми маска за лице”, казва тя. Освен със здравословно хранене и детоксикация Глория поддържа форма и с каране на колело в парка и плуване. А ако ѝ се дояде нещо сладко, винаги може да приготви нискокалоричен домашен сладолед за няколко минути. “Нарязвате си на кубчета банани, ягоди, праскови - каквито плодове предпочитате. Замразявате ги в найлонов плик. Изваждате си по малко, слагате ги в блендера, добавяте малко вода или мляко, ванилия, мед и разбивате. Сервирате с боровинки или парченца пресни ягоди, листенце мента. И готово”, обяснява певицата.
НЕЙНАТА РЕЦЕПТА
Солени мъфини ПРОДУКТИ 1 ч.ч. ечемично или малко пълнозърнесто брашно и овесени трици, 1 яйце, 1 бакпулвер, 1 к.ч. зехтин, сирене на вкус, риган, малко вода НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Добавяме разбитото яйце, малко вода и зехтина, слагаме натрошеното сирене и ригана. Изсипваме сместа в силиконова форма за мъфини и печем на 200 градуса до готовност. * Аз пускам фурната да пече само отдолу с вентилатор - горещият въздух ги вдига бързо, казва Глория.