богато на калций
лесно
12 порции
60 мин
За една порция:
349 ккал
мазнини 21 г
въглехидрати 32 г
холестерол 111 мг
протеини 6 г
фибри 1,4 г
необходими продукти:
250 г масло
300 г брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
4 яйца
150 мл кисело мляко
1 ванилия
200 г заквасена сметана
2 ябълки
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 180°С. Пригответе форма за печене и я намажете с мазнина.
2 Смесете в купа маслото, захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, содата, киселото мляко и ванилията. Разбийте добре тестото, добавете нарязаните на малки кубчета ябълки и го разпределете във формата.
3 Сложете сладкиша във фурната и печете около 45-50 мин.
Обърнете го, щом изстине, и го поръсете с пудра захар.
За още вкусни предложения, практични съвети, тенденции четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.
Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.
Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.
Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.
Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!