Тази Коледа в Коматево ще е по-специална. За първи път в квартала ще си имат елха и коледна украса.

Елхата ще е жива, а засаждането на коледното дърво, украсяването и запалването на празничните светлини ще се случи в неделя (10 декември). Избраното място е на обръщалото на рейсовете на градсикя транспорт.

апочваме в 14 часа със засаждането, след което предстои украсяване и монтиране на коледните фигури. Празничните светлини ще грейнат точно в 17 часа. Очакват ни много забавления и настроение.

Най-малките ще могат да се снимат с дядо Коледа и да пуснат лично писмата си в специалната пощенска кутия. Всеки, който желае може да донесе лакомства, за да се почерпим след веселото хорце", споделиха развълнувани хората от сдружението "Коматевци за Коматево".

Коледните светлини и другите украси, чиято стойност е 700 лв. са дарени от "Булекопак", съвместно с Община Пловдив в знак на благодарност към всички в квартала за разделното събиране на отпадъците. Други 450 лв. са събрани солидарно от учредителите на Сдружението.

Хората в квартала обаче са притеснени дали тази украса ще просъществува от 10 декември до Коледа. За да опазят елхата и коледните светлини и играчки, жителите обмислят да поставят ограда.