Всяка дама има в кухнята си дъска за рязане. А знаете ли , че е почти задължително да имате поне две. Причината никак не е за подценяване, иначе рискувате да заразите храната си с нежелани бактерии.
Трябва да имате поне две дъски за рязане във вашата кухня: една за месо, риба и дивеч, а другата за храни, които не изискват готвене.
Необходимо е да се предотврати замърсяването, тъй като суровото месо може да съдържа опасни бактерии, които са убити само по време на готвене.
И като говорим за .
Има и други .
Но да се върнем на дъските за рязане - за да избегнете смесването им, купувайте различни цветни дъски или такива с цветни ръбове.
Прочетете още
- 21:00 Гласът на служителите и системните недостатъци в МВР
- 08:00 Няма такава пропаднала държава, колата катафалка на Митко се движи свободно из града!
- 07:50 Фармацевти от семейните аптеки излизат сред хората с мисия за здраве и превенция
- 10:57 Скутаре трети ден без лекар – джипито се оказа свързано с разследване на злоупотреби