Задигнаха луксозното „Ауди А5” на сина на ликвидаторката на "Рилска малина" Виолета Гиздова - Стефан Йорданов, от бензиностанция в Дупница. Кражбата е извършена за броени минути, съобщава Струма.Бг. Стефан Йорданов паркирал аудито на бензиностанцията, намираща се на метри от автосервиза му, който се помещава в някогашната консервна фабрика в Дупница "Рилска малина", оставил го с ключовете на таблото. Влязъл в офиса на бензиностанцията и завързал разговор с бензинджията. На излизане от офиса лекия автомобил го нямало. Стефан помислил, че някой негов приятел го е преместил, за да си направи шега. Обиколил и като не открил колата, позвънил на познати полицаи от РУП - Дупница, заявил за кражбата и на място пристигнали криминалисти. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Автосервизът на Стефан Йорданов след сигнали, че там се разглобяват скъпоструващи автомобили, често е тарашен от полицаи. Миналата година той получи условна присъда за открити в сервиза му части от крадени автомобили.

Майката на Стефан Йорданов - Виолета Гиздова, беше ликвидатор, а преди това директор на консервната фабрика "Рилска малина". Част от терена и сградите са нейна собственост. В една от тях е и автосервизът на сина й Стефан. Част от сградите са обявени за публична продан от съдия-изпълнител за неизплатени кредити.

Вчера дупнишки полицаи са открили откраднатия преди ден лек автомобил „Ауди“. Колата е била паркиран и заключен в близост до ул. „Ал. Стамболийски“ в село Крайници. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ -Дупница, аудито е закарано на паркинг на РУ - Дупница.