"Те бяха женени, мисля, че имат още две деца в България. Съпругът й ми каза, че е бременна и изглеждаше много щастлив. Те бяха много мили и наши клиенти. След работа мъжът идваше тук и сядаше за по един разговор". Това заяви Сюлейман Кардез, собственик на магазинче за храна и вино в английския квартал Тотнъм, където в апартамент бяха намерени мъртъв българин и жена му - бременна в шестия месец, с прерязано гърло. Тя се бори за живота си в болница.

Намерил ги хазяинът им, след като от известно време нямал вест от тях. Около 11.30 ч. вчера той разбил вратата на апартамента и станал свидетел на страшната гледка. В 11.45 г. полицаи и парамедици вече били на адреса, където установили, че мъжът е мъртъв. Съпругата му, която лежала до него, била в критично състояние, но била жива.

Предполага се, че мъжът е бил мъртъв от повече от два дни, съобщава Standard.co.uk, цитиран от "24 часа". Причина за смъртта му са няколко прободни рани. В момента жената продължава да е в критично, но стабилно състояние в болница.

Съседите разказват, че двойката живее там от 2007 година. Мъжът искал да осигури по-добро бъдеще на семейството си.

“Той се оплакваше, че живеят тук и искаше да се върнат в България. Казваше, че е купил билет за понеделник", разказа Сюлейман Кардез и допълни, че двойката има 2 деца в България.

"Мисля, че той планираше да изпрати жена си в България, за да се грижи за децата, а той щеше да работи тук, да намери по-добра къща и да ги вземе всичките", допълва собственичката на магазина, в който двойката често се отбивала и завършва:

"Това е много тъжно".

Друг източник, пожелал да остане анонимен, разказа пред "Дейли мейл", че двамата българи не били толкова щастливи и често се карали.

Една от версиите за кървавата драма е семейна кавга.