До края на този месец ще завърши окончателно ремонтът на градина "Еталонна". Това обяви кметът на район "Западен" Димитър Колев, който инспектира днес обекта заедно със заместникът си Нонка Симеонова и директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Ремонтът на градина "Еталонна" започна миналата година и още тогава бе свършена голяма част от работата. Реконструкцията тогава обхвана приблизително две трети от парка, като включваше нови алеи и площадки на площ от 1200 квадратни метра. 

Освен това бяха монтирани 18 пейки и бе възстановена чешмата, която не е функционирала от 1990-та година. В парка има и детска площадка и фитнес на открито, а за удобство на посетителите са поставени и химически тоалетни. 

Монтирана е и подземна система за капково напояване, с която да се поддържат зелените площи. Сега, със затоплянето на времето, ремонтните дейности в парка бяха подновени и ако условията позволяват, вторият етап ще завърши в максимално кратки срокове. 

Предвижда се да бъдат подменени още около 300 квадратни метра плочи, изгражда се и изцяло нов пясъчник. За удобство на посетителите ще бъдат поставени и още пейки. 

Със завършването на градина "Еталонна" от районната администрация потвърждават намеренията си през настоящия мандат да обърнат сериозно внимание на парковете в "Западен".