Вокалистът на група „Конкурент” Емил Анчев остана вдовец, след като очарователната му съпруга Ани не успя да пребори рака и едва на 38 години се пренесе в по-добрия свят. Младата жена бе диагностицирана съвсем случайно при профилактичен гинекологичен преглед миналата пролет с дифузен стомашен карцином.

Веднага Еми и Ани поведоха неравна битка със страшното заболяване, тя се подложи на тежка химиотерапия, но за жалост организмът й не успя да преодолее чумата. „Отиде си най-скъпото за мен същество, моята прекрасна съпруга Ани! Знам, че си на по-добро място! Обичам те!” - с тези тъжни думи в края на миналата седмица музикантът се сбогува с житейската си половинка от фейсбук профила си.

Той до последно вярва, че Ани ще успее да се пребори. И заедно с близките си бе неотлъчно до нея. Когато през март миналата година тя отишла на гинеколог, докторите

имали съмнения за проблем с яйчниците

Но й прегледали и стомаха и така установили най-страшното. Преди това жената нямала никакви оплаквания.

Малко след поставяне на диагнозата Ани претърпя операция в България. Отстраниха й целия стомах, далака и двата яйчника.

„В известна столична болница, в която отидохме, отношението на медиците беше нечовешко. След разговор и с други онкоболни разбрахме, че нашите лекари поначало си говорят така: „Айде, дотук беше... Нищо не може да се направи”, с болка споделя Емо Анчев.

Болката, огорчението и тоталната обида от отношението на родните медици кара младото семейство да замине да търси спасение в Турция. Емо Анчев, близки и приятели започват серия от кампании за набирането на средства за лечението на Ани Анчева. Преди да разбере страшната диагноза на съпругата си, вокалистът на „Конкурент” е помагал на мнозина, свирейки в редица инициативи за онкоболни деца. В кампаниите на групата е участвала и самата Ани.

В началото на лечението си, притеснена от ситуацията, тя не искала да се събират средства за нея. Мислела, че двамата с Емо някак ще се справят сами.

Тежките обстоятелства обаче ги принудили да разчитат на приятели, познати и непознати. „Няма колега, който тогава да не ни подкрепи, дори и такива, от които не очаквах. В тази ситуация човек си променя мнението и мисленето за много неща. Дадох си сметка за какви дребни глупости съм се нервирал и колко безсмислено е било всичко това”, споделя през сълзи пред народното издание Емо.

След операцията Ани се подложи на тежка

химиотерапия, която продължи 5 месеца

Понася я много тежко и от 55 кг става 35, защото не може да се храни пълноценно. Лекарите в Турция уверили Емо и Ани, че ще стопират развитието на метастазите. При последния скенер в южната ни съседка специалистите установяват, че трите разсейки са стопени. На семейството му останала едничка вярата... Въпреки предупреждението на медиците, че е нужно да минат поне 5 години, за да се води пациентът в ремисия.

През лятото Ани бе приета в онкологията във ВМА - заради тежката химиотерапия и почти постоянно повръщане, младата жена имала много лоши кръвни показатели. Вливали й кръв и различни медикаменти, от които състоянието й се стабилизирало. „Страхотни лекари работят там”, въздъхна с облекчение тогава съпругът й. Уви, и това се оказа недостатъчно, за да бъде спасен животът на Ани…

Страшната й диагноза обаче не е единственото трудно и тежко премеждие в живота на семейството. Ани остави полусирачета две прекрасни дъщери – Мариана и Емма. През 2010 г. откриват заболяване на по-малката Емма. Оказва се, че

момиченцето страда от болестта на Пертес

Механизмът на развитие на тази асептична некроза е свързан със смущения в кръвоснабдяването на главата на бедрената кост, които водят до размекване и счупвания на костите. Днес Емма е добре, но за да оздравее, преживява серия от болезнени операции.

„Чувал съм от много места, че бракове се разпадат в такива моменти, защото не издържат психически. Детето се оправи и сега тича по-бързо от Бен Джонсън”, каза тогава баща й с облекчение.

Анелия ПОПОВА


Музикантът я дари с годежен пръстен след 14 години брак

През 2014 г. Емо Анчев изненада половинката си с годежен пръстен, въпреки че двамата имаха зад гърба си 14-годишен и църковен, и граждански брак. Изчакал грандиозния концерт в зала 1 на НДК, с който БНР отпразнува своята 80-годишнина, за да сътвори един от най-романтичните мигове за съпругата си.

„Ани е романтичка. Често разказва как някой е подарил пръстен на жена си, на приятелката си, а навремето аз не й бях купил такъв...”, сподели тогава с вълнение Анчев.

Ани въобще не заподозряла какво е намислил съпругът й – нищо че била управител на веригата бижутерийни магазини, изработила нежния пръстен с диамант. Голямата щерка Мариана помогнала на баща си с избора на бижуто.

Него Ани получи на сцената пред няколко хиляди ентусиазирани почитатели точно преди изпълнението на песента „Дай ми време”. Любопитна подробност е, че емблематичната песен е писана, преди Емо да се запознае с Ани. „Сякаш съм имал предчувствие, че ще я срещна”, връща лентата рокаджията.

Емил и Ани бяха заедно повече от 16 години. Запознават се в началото на 1999 г. в родния й Бургас, където култовата група „Конкурент” има участие. Певецът се влюбил в нея от пръв поглед и я познал: „Това е жената на живота ми!”.