Февруарската пролет свършва утре, като се очаква съществено захлаждане и валежи от сняг в някои части на страната. Снежинки над Пловдив няма да има, но ще завали дъжд и температурите ще паднат с над 10 градуса.

През нощта облачността ще е разкъсана, в много райони до ясно време. Ще е почти тихо, в югоизточните райони ще духа умерен югозападен вятър. Сутринта температурите ще са между 4° и 9°, в югоизточните райони до 12°. Утре с умерен, в Дунавската равнина и временно силен северозападен вятър, ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличава и около обяд ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване по-голямата част от страната. С понижението на температурите, вечерта дъждът в Предбалкана, Лудогорието и високите полета на Западна България ще премине в сняг. През нощта срещу петък валежите ще са най-интензивни. Почти без валежи ще остане в северозападните райони. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 7-8° в северозападните, до 15-16° в югоизточните райони.


Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца.
В планините до обяд облачността ще се увеличава, а след пладне ще започне да превалява дъжд, който до края на деня ще премине в сняг. От северозапад ще нахлува студен въздух и него температурите ще се понижават, към обяд на височина 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра около 0°.


Над Черноморието до обяд все още ще има слънчеви часове, но облачността ще се увеличи и до края на деня ще започне да вали дъжд, който ще продължи и през нощта срещу петък. До обяд вятърът ще е до умерен от юг-югозапад. След пладне ще промени посоката си – ще е от север-северозапад и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималните ще между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето е 2-3 бала./Марица.бг